Wie zijn wij?
Wat doen wij?
Voorwaarden
Trainers
Oefeningen
Circuittraining
 


Trainingseffect van de circuittraining

Hoe langer je traint, des te beter je conditie wordt, hoe hoger de intensiteit mag zijn waarmee je kunt werken, en dus ga je des te meer calorieën verbranden. Als je langer traint gaat je lichaam meer vet verbranden bij dezelfde trainingsintensiteit. Door de vetverbrandingstraining zal je lichaam vet losmaken uit de vetreserves. De spieren worden steeds beter in staat vet te verbruiken. In vergelijking tot andere trainingen waarbij je voornamelijk koolhydraten verbrandt en vocht verliest, welke je beide al snel weer aangevuld hebt, zal een vetverbrandingstraining een blijvend effect opleveren als die met een gezonde levensstijl gecombineerd wordt. De afgetrainde vetten zullen namelijk niet worden vervangen als er niet overmatig gegeten wordt.
De training wordt als volgt opgebouwd. Na een warming-up waarbij eerst wat gelopen wordt en vervolgens nog wat oefeningen gedaan worden om armen, benen en romp op te warmen, volgt het rekken. De eerste paar minuten zal je merken dat je hartslag en ademhaling flink toenemen, na enige tijd wordt dat weer wat minder als je lichaam zich aan het hogere verbrandingsniveau aangepast heeft. Na het rekken begint het eigenlijke vetverbrandende gedeelte, "het circuit". Alle deelnemers gaan een periode lopen afwisselen met een oefening die door middel van een kaartje met tekst of tekening uitgelegd wordt. De muziek valt telkens even weg om een wissel aan te geven. De oefeningen zullen van iets verschillend inspanningsniveau zijn. Het lopen tussendoor moet je helpen om op het voor jou gewenste niveau te blijven. Om dat te controleren zullen we, in het begin wat meer, zo nu en dan te pauzeren om de hartslag op te nemen*.

* Het inspanningsniveau meet je af aan je hartslag, deze is leeftijdsafhankelijk. De berekening is als volgt: de maximaal mogelijke trainingshartslag (100%) = 220 - leeftijd. Iemand van 20 zal dus niet boven de 200 hartslagen per minuut uitkomen, 65% - 80% is dan tussen de 130 en 160 hartslagen per minuut.