Wie zijn wij?
Wat doen wij?
Voorwaarden
Trainers
Oefeningen
Circuittraining
 


Trainingseffect van de circuittraining (vervolg)

Een aantal deelnemers kan het ook doorlopend zien op de hartslagmeters die we hebben. Mocht je wat minder vaak willen lopen, dan kun je ook gebruik maken van een stepapparaat of schaatsmatten, om hetzelfde doel te bereiken zonder de belasting voor knieën en enkels. Ga je te hard dan kan je ook eens een extra rustige oefening inlassen, b.v. iets voor rug of buik. Een deel van de oefeningen is gericht op de bovenbenen, bil- en buikspieren om die te verstevigen. Buik- en rugspieroefeningen zijn verder goed voor je houding en helpen rugklachten te voorkomen.
De trainer zal voor het circuitgedeelte alle oefeningen even demonstreren. Dat gaat natuurlijk te snel om alles te onthouden. Tijdens de training kun je natuurlijk op zijn of haar hulp rekenen. Het is ook handig om de oefeningen in volgorde af te werken en dan telkens even vooruit te kijken hoe anderen het doen.
De training wordt afgerond met uitlopen en rekoefeningen. Het lopen dient om afvalstoffen die bij het gebruik van je spieren ontstaan zijn door het bloed op te laten nemen. Bij rustig lopen gaat dat efficiënter dan bij stilzitten. Daarna wordt nog gerekt om te voorkomen dat na de trainingsinspanning je spieren verkorten. Deze afronding zou de meeste spierpijn moeten voorkomen.
Er is een verzameling artikelen beschikbaar voor diegenen die nog wat meer achtergrondinformatie willen hebben.

NB: De circuittraining vervalt tijdens de covid-maatregelen: meerder mensen raken dezelfde halters en materialen aan tijdens een uur en hardlopen kan ook niet. Op dat uur nu een gewone bootcamp.